Srbija i Balkan

Vučević: Naša država je čvrsto opredeljena za mir, činićemo sve da ga sačuvamo

Snažna vojska je garant mira za Srbiju, poručio je premijer Srbije
Vučević: Naša država je čvrsto opredeljena za mir, činićemo sve da ga sačuvamo© Принтскрин/Инстаграм/Милош Вучевић

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je Srbija čvrsto opredeljena za mir, i da će činiti sve da ga sačuva.

On je rekao da je danas u kasarni "Banjica 2" u Beogradu održana sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba na kojoj je prisustvovao predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i da su na njoj analizirani stanje i opremljenost vojske, situacija u regionu i svetu i bezbednosne pretnje.

"Naša država je čvrsto opredeljena za mir i činićemo sve da ga sačuvamo. Prethodnih godina, Vojska Srbije je značajno unapredila svoje operativne sposobnosti i biće nastavljeno njeno jačanje kupovinom najsavremenijeg naoružanja i opreme, kao i ulaganjem u ljudstvo i obučenost pripadnika Vojske Srbije. Nastavljamo i ulaganje u fabrike namenske industrije i zavode", napisao je Vučević na Instagramu. 

On je dodao je pred Srbijom mnogo zadataka, ali da veruje da će Vojska Srbije biti još jača i na ponos svih građana Srbije, čuvar bezbednosti, suvereniteta i nezavisnosti naše države.

"Snažna vojska je garant mira za Srbiju!", dodao je premijer.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije u kasarni "Banjica 2" rekao da se oprema i naoružanje Srbije uvećavaju, kao i ubojna sredstva.

"Mnogo izazova imamo. Velike snage okupljene su u regionu iz različitih razloga – od značajnih snaga susednih zemalja do ogromnog broja pripadnika NATO-a na Kosovu i Metohiji, u ovom trenutku i do 4.534 pripadnika. Mi računamo na dobru saradnju sa KFOR-om i NATO trupama i verujemo da će doprineti stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji. U ovom trenutku imate i u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH, koje su pojačane nečim što je novina. To su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one se ne nalaze na toj teritoriji, već na teritoriji susednih zemalja Rumunije, Mađarske, Bugarske", rekao je Vučić, dodajući da veruje da to ni na koji način neće biti upotrebljeno protiv Srba i Srbije.

image