Policija tzv. Kosova: Pucnjava i eksplozije u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici

Na severu Kosova i Metohije pojačano je prisustvo pripadnika Euleksa

U popodnevnim časovima došlo je do pucnjave i eksplozija u Zubinom Potoku i na severu Kosovske Mitrovice, ali nije bilo povređenih, saopštila je policija tzv. Kosova, prenosi Tanjug.

Iz policije navode ''da su demonstranti demolirali prostorije opštinske izborne komisije'', prenosi "Koha ditore".

"U ranim popodnevnim satima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo je više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali do sada nije bilo povređenih", navodi se u saopštenju policije.

Policija tvrdi da kontinuirano prati i procenjuje bezbednosnu situaciju, kao i da preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona i odluka nadležnih organa.

Iz Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica saopšteno je da u današnjem incidentu u tom gradu nije bilo povređenih.

Dežurna služba KBC Kosovska Mitrovica potvrdila je za Kosovo onlajn da u incidentu u Severnoj Mitrovici koji su izazvali članovi opštinske izborne komisije i specijalci tzv. kosovske policije nije bilo povređenih.

Sirene za uzbunu oglasile su se danas u Zubinom Potoku, na severu Kosovske Mitrovice i u Leposaviću.

Portal "Kosovo onlajn" je objavio da su se u Zubinom Potoku čule dve eksplozije, a da su članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli iz zgrade opštine.

Kako je naveo taj portal, pripadnici policije u pratnji članova opštinske komisije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Prema navodima portala "Kosovo onlajn", članovi OIK u severnom delu Kosovske Mitrovice, u pratnji specijalne tzv. kosovske policije, upali su u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, i čule su se sirene.

Sirene su se čule i u Leposaviću, a bilo je i primetno pojačano prisustvo pripadnika Euleksa.