Srbija i Balkan

Vučić demantovao navode pojedinih medija: Ordinarna laž – imamo veoma korektne odnose sa Rusijom

Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo – moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom – njegov odgovor je bio pozitivan, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Vučić demantovao navode pojedinih medija: Ordinarna laž – imamo veoma korektne odnose sa Rusijom© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je pisanje novina i portala "Nova" koji su objavili tekst pod nazivom "Gruško brzo napustio Srbiju, Putin nije hteo da se javi Vučiću".

"Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž. Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom Federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći Rusofili. Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli", napisao je Vučić na svom instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

"P.S. Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan", dodao je predsednik.

Podsetimo, predsednik Vučić se sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom u utorak sa kojim je, kako je ocenio, imao "dobar razgovor".

image