Srbija i Balkan

Milatović: Moja ruka će i dalje biti ispružena svima, pa i onima koji se nisu odazvali na razgovor

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je naveo da je cilj sastanka razgovor o ključnim izazovima sa kojima se, u ovom trenutku, suočava Crna Gora na putu ka punopravnom članstvu u EU
Milatović: Moja ruka će i dalje biti ispružena svima, pa i onima koji se nisu odazvali na razgovorGetty © Sean Gallup

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović uoči današnjeg sastanka, na koji je pozvao lidere svih parlamentarnih stranaka, od kojih se, kako prenose podgorički mediji, većina neće odazvati, je saopštio da će njegova ruka i dalje ostati ispružena prema svima koji su spremni na saradnju.

Milatović je naveo da je cilj sastanka razgovor o ključnim izazovima sa kojima se, u ovom trenutku, suočava Crna Gora na putu ka punopravnom članstvu u EU.

"Institucionalna komunikacija između najvažnijih društveno-političkih aktera nije ničije ekskluzivno pravo već demokratska tekovina modernih država koja doprinosi njihovom razvoju", napisao je Milatović na društvenim mrežama.

"U tom smislu, moja ruka će i dalje biti ispružena prema svima koji su spremni da sarađuju u ostvarivanju ključnih državnih ciljeva pa i prema onima koji se ovaj put nisu odazvali na poziv da razgovaramo", naveo je Milatović.

Dodao je da će, u skladu sa Ustavom, nastaviti da na najbolji mogući način, predstavlja interese Crne Gore u zemlji i inostranstvu, radeći na ostvarivanju vizije evropske Crne Gore.

Na sastanak kod Milatovića, prema pisanju medija, neće se pojaviti lider vladajućeg PES i premijer Crne Gore Milojko Spajić, kao ni lideri NSD i i DNP Andrija Mandić, koji je i predsednik Skupštine Crne Gore, i Milan Knežević.

image