Srbija i Balkan

Policajci u Lučanima prekoračili ovlašćenja: Pokrenut disciplinski postupak

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je sinoć da je protiv dvojice policijskih službenika PS u Lučanima pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da su prekoračili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema R.Đ.
Policajci u Lučanima prekoračili ovlašćenja: Pokrenut disciplinski postupak© TANJUG

Nakon prijave muškarca (21) iz Lučana da su ga policijski službenici fizički maltretirali, policijska uprava u Čačku pokrenula je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti protiv dvojice policijskih službenika PS u Lučanima zbog sumnje da su protivpravno primenili policijska ovlašćenja.

Kako je saopštila Policijska uprava Čačak, postoji sumnja da su policajci policijska ovlašćenja protivpravno primenili prilikom postupanja prema muškarcu, koji je preksinoć doveden u prostorije te policijske stanice.

"Pripadnici PS u Lučanima su doveli ovog muškarca nakon prijave da je velikom brzinom vozio zeleni motor Ulicom prote Gučanina, nakon što su ga pronašli u jednom ugostiteljskom objektu. Nakon što je napustio policijsku stanicu, mladić je u Domu zdravlja u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je, nakon obavljenih razgovora sa povređenim muškarcem i policijskim službenicima PS u Lučanima, podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i oni su udaljeni sa posla do okončanja ovog postupka.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja, nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je sinoć da je protiv dvojice policijskih službenika PS u Lučanima pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da su prekoračili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema R.Đ. koji je doveden u prostorije te policijske stanice.

R.Đ. je ispričao da je doživeo policijsku torturu  zbog toga što nije imao ličnu kartu. Te noći, kako navodi, častio je društvo u kafiću jer je postao otac, a policijski službenici ušli u kafić. Jedan ga je, kako je naveo, udarao kundakom od oružja, šamarao i udarao laktovima i pesnicama.

image