Srbija i Balkan

"Za Srbiju ne postoje velike i male zemlje": Vučić primio akreditivna pisma ambasadora

Predsednik Srbije je novim ambasadorima poželeo dobrodošlicu i mnogo uspeha
"Za Srbiju ne postoje velike i male zemlje": Vučić primio akreditivna pisma ambasadora© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora više zemalja koji pokrivaju Srbiju na nerezidencijalnoj osnovi i istakao iskrenu posvećenost naše zemlje produbljivanju saradnje, uzajamnog razumevanja i izgradnje snažnih veza u duhu prijateljstva i međusobnog poštovanja.

"Istakao sam da za Srbiju ne postoje velike i male zemlje, već prijatelji i partneri sa kojima želimo da gradimo zajedničku budućnost", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

On je naveo da na tom putu diplomatija igra ključnu ulogu kao najsnažnija karika u jačanju odnosa među nacijama, dok svaki ambasador, kako je rekao, donosi sa sobom i bogato iskustvo, jedinstvenu perspektivu, energiju i stručnost, koji obogaćuju naše ujedinjene napore ka zajedničkom rastu i prosperitetu.

"Naglasio sam da kroz dijalog, saradnju i posvećenost zajedničkim ciljevima, možemo da obnovimo stara prijateljstva, ojačamo veze i intenziviramo kontakte, kako bismo se lakše suočili sa zajedničkim izazovima, ali i iskoristili prilike za napredak uz otvaranje novih puteva saradnje u trgovini, investicijama, kulturi i drugim oblastima od interesa za sve naše građane", istakao je Vučić i novim ambasadorima poželeo dobrodošlicu i mnogo uspeha.

Vučić je primio akreditivna pisma ambasadora na nerezidencijalnoj osnovi Republike Sijera Leone Mohameda Jongavoa, Narodne Demokratske Republike Laos Kampona Vongsantija, Kraljevine Tajland Satane Kašemsanta na Ajudje, Republike Namibije Vaska Muše Samupofua i Republike Južne Afrike Lindive Gejl Msengana-Ndlela.

Primio je i akreditivna pisma ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan Zuhaira Ensura, Republike Burundi Ernesta Ndabašinzea, Republike Zambije Džutit Marije Adeodata Mulenge i Republike Kamerun Sebastiena Fumana.

Predsedniku Srbije akreditivna pisma predali su i ambasadori koji svoje zemlje takođe predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi, i to ambasador Republike Peru Edgara Artura Pereza Alvana, Republike Gvatemale Olge Marije Peres Tune, Ujedinjene Republike Tanzanije Mahmuda Tabita Komboa, Republike Litvanije Mindaugasa Rukštelea i Velikog Vojvodstva Luksemburg Marka Hubša.

image