Srbija i Balkan

Nove pretnje smrću srpskim državnicima u BiH: Nešić i Vulićeva odgovorili

Istina se neće zaustaviti pretnjama, poručio je Nešić, dok je Vulićeva istakla da se Srbi nikada nisu povinovali istim
Nove pretnje smrću srpskim državnicima u BiH: Nešić i Vulićeva odgovoriliGetty © Photo by Pierre Crom/Getty Images

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić dobili su nove pretnje smrću, koje su objavili na društvenim mrežama i poručili da "istina nikada neće biti zaustavljena" i da se "Srbi nikada neće povinovati".

"Tebi i onoj Vulićki vlahinji što se pravite da ste iz Sarajeva uskoro će Alah dosuditi. Džaba vucarate gorile i blindirana auta od noža i klanja niko pobegao nije", piše u poruci koju ju je Nešić objavio na Instagramu.

Poruka je adresirana na "Vijeće Ministara BiH, Na ruke ministra nesigurnosti".

Nešić napisao da su ovo jedne od mnogih pretećih poruka koje dobija u poslednje vreme.

"Istinu nećete zaustaviti nikad, a naročito ne pretnjama", poručio je Nešić.

I Vulićeva je danas dobila još jednu u nizu pretnji po život sa porukom da joj se "bliži kraj".

"Ovako izgledaju aktivnosti političkog Sarajeva kada pokušavaju izabranom poslaniku iz Republike Srpske uskratiti slobodu govora i delovanja jer im smeta izricanje istine. Samo pretite, samo vređajte i znajte, samo jednom me ubiti možete. Necivilizovani, ostrašćeni svete ponavljam, BiH može biti dejtonska ili nikakva. Srbi se neće povinovati i nikada nisu. Živela Republika Srpska", napisala je Vulićeva na Instagramu.

Kako prenosi RTRS, Ministarstvo bezbednosti u Savetu ministara saopštilo je da preduzima sve potrebne mere da bi osiguralo bezbednost Nešiću i Vulićevoj.

image