Vučić: Za mene je bilo važno da dokažem ko govori istinu, a ko laže o poseti Gruška

Vučić se u poseti Nišu osvrnuo na politička dešavanja u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan izbornim rezultatom koalicije oko Srpske napredne stranke u Nišu, dodajući da oni ipak pokazuju probleme za koje su sami krivi, od arogancije do bahatosti pojedinih ljudi.

On je rekao da je to škola i napomenuo da je vreme da se razgovara sa svima drugima na političkoj sceni u Nišu.

"Sve svađe na političkoj sceni razumem, samo nemojte da kažete da neko iz Niša odvlači pare a ne donosi", rekao je Vučić i ukazao na to da u ovom trenutku i Beograd i Novi Sad finansiraju projekte u Nišu.

Govoreći o funkcionerki SNS-a Dragana Sotirovski, kaže da se ne odriče lako ljudi, a da je ona imala grešaka kao i svako od ljudi.

Govoreći o rezultatima istraživanja javnog mnjenja, Vučić je rekao da brojevi koji se odnose na njegov lični rejting su na istorijskom maksimumu.

"A partiji kojoj pripadam podrška je preko 51 odsto, čak 52 odsto što nije uobičajeno kada je neko na vlasti 12 godina", rekao je Vučić.

Na pitanje o neistinama koje su pojedini mediji objavili o poseti zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Srbiji, Vučić je kazao da mu je bilo važno da se čuje istina.

"Smisao svega za mene je bilo samo da dokažem ko govori istinu, a ko laže", rekao je Vučić.

Vučić je poručio bošnjačkim političarima Denisu Bećiroviću i Zukanu Helezu da se bave rezolucijama i dronovima, a da će se Srbija baviti izgradnjom puteva i privrednim rastom.

"Neka se oni bave rezolucijama i dronovima, a mi ćemo prugama, putevima i rastom Srbije", izjavio je Vučić novinarima u Nišu, gde je prisustvovao početku izgradnje železničke obilaznice.