Kancelarija: Prebijanje Đošića novi talas pritisaka na Srbe na KiM

I Srpska lista saopštila je danas da je Đošić najnovija žrtva opšteg plana Prištine za progon Srba sa KiM

Sinoćno prebijanje Mladena Đošića iz Donje Brnjice novi je talas zastrašivanja i pritisaka na srpski narod na KiM i posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija, čija svaka izjava generiše nove etnički motivisane incidente, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

I Srpska lista saopštila je danas da je Đošić najnovija žrtva opšteg plana Prištine za progon Srba sa KiM.

"Da stvar bude još gora, zbog želje da zaštiti svog sina, priveden je ne napadač, nego Mladenov otac", navodi Srpska lista.

Kako je navedeno, lokalni Albanac u tom multietničkom mestu nadomak Prištine je bez povoda fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika.

Iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač na Srbina odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati, ističe Kancelarija u saopštenju.

Dodaje se da su Srbi u ovom multietničkom selu ogorčeni i zastrašeni zbog ovog najnovijeg incidenta koji je uneo nemir i bojazan i da očekuju da napadač bude adekvatno sankcionisan.

U jednom prodajnom objektu u Donjoj Brnjici kod Prištine sinoć oko 21 čas Albanac je fizički nasrnuo na Srbina Mladena Đošića i naneo mu povrede u predelu glave, javio je prethodno dopisnik Tanjuga.