Srbija i Balkan

Dodik: Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti

Svesrpski sabor je prekretnica u svemu i da nije bilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo, istakao je predsednik Republike Srpske
Dodik: Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti© TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljević

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom obeležavanja godišnjice stradanja Srba u Bratuncu, da su Srbe najviše ubijali na njihove najveće praznik.

"Uvek su u nama videli krivce. Zar je krivac bio dečak koji se u svoje selo vratio po svog psa pa su ga zaklali? Nakon 27 godina njegovo telo je pronađeno u masovnoj grobnici. Za ubistvo deteta nijedna kazna nije dovoljna, a kamoli deset godina. Mnogi nisu dočekali ni takvo priznanje", podsetio je Dodik.

Kako je napomenuo, malo je kuća u Podrinju koje u proteklom ratu nisu zavijali u crno.

"Nisu birali, sve je išlo po redu, onako kako su zločinci hteli. Upadali su u selo, palili, njihove komšije, koje su imale usađenu mržnju prema Srbima, ne samo da ih ubiju, nego da svoju mržnju ispolje na njima", rekao je Dodik.

Svesrpski sabor je prekretnica u svemu i da nije bilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo, istakao je predsednik Republike Srpske i poručio: "Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti."

"Danas Srbi i u Republici Srpskoj i u Srbiji treba da se okupe oko Vučića i da polako, ali žustro, reagujemo na događaje", smatra Dodik.

Dodaje da je uveren da će BiH propasti jer ne priznaje srpske žrtve.

"Možemo živeti u miru, ali to ne znači da ćete išta od Srpske uzeti. Malo vam je to što imate. Republika Srbija i Srpska su okosnica onog što je naš srpski narod", poručio je Dodik.

image