Dodik: Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti

Svesrpski sabor je prekretnica u svemu i da nije bilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo, istakao je predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom obeležavanja godišnjice stradanja Srba u Bratuncu, da su Srbe najviše ubijali na njihove najveće praznik.

"Uvek su u nama videli krivce. Zar je krivac bio dečak koji se u svoje selo vratio po svog psa pa su ga zaklali? Nakon 27 godina njegovo telo je pronađeno u masovnoj grobnici. Za ubistvo deteta nijedna kazna nije dovoljna, a kamoli deset godina. Mnogi nisu dočekali ni takvo priznanje", podsetio je Dodik.

Kako je napomenuo, malo je kuća u Podrinju koje u proteklom ratu nisu zavijali u crno.

"Nisu birali, sve je išlo po redu, onako kako su zločinci hteli. Upadali su u selo, palili, njihove komšije, koje su imale usađenu mržnju prema Srbima, ne samo da ih ubiju, nego da svoju mržnju ispolje na njima", rekao je Dodik.

Svesrpski sabor je prekretnica u svemu i da nije bilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na ovom planu se ništa ne bi desilo, istakao je predsednik Republike Srpske i poručio: "Za nas Srbe mir je jedina opcija, ali to ne znači da se nećemo braniti."

"Danas Srbi i u Republici Srpskoj i u Srbiji treba da se okupe oko Vučića i da polako, ali žustro, reagujemo na događaje", smatra Dodik.

Dodaje da je uveren da će BiH propasti jer ne priznaje srpske žrtve.

"Možemo živeti u miru, ali to ne znači da ćete išta od Srpske uzeti. Malo vam je to što imate. Republika Srbija i Srpska su okosnica onog što je naš srpski narod", poručio je Dodik.