Mandić primio u oproštajnu posetu ambasadora Rusije u Crnoj Gori Maslenikova

Mandić se Maslenikovu zahvalio na "predanom radu tokom trajanja ambasadorovog mandata" u Crnoj Gori, "tokom kojeg se trudio da, u najboljoj volji, održi što bolje odnose između Crne Gore i Ruske Federacije"

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Rusije i Podgorici Vladislava Maslenikova, kome je poklonio sliku kapele na Lovćenu.

Mandić se Maslenikovu zahvalio na "predanom radu tokom trajanja ambasadorovog mandata" u Crnoj Gori, "tokom kojeg se trudio da, u najboljoj volji, održi što bolje odnose između Crne Gore i Ruske Federacije", saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

"Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju veliku zajedničku istoriju i da ih je u prošlosti krasilo tradicionalno prijateljstvo, verujući da će u budućnosti ti odnosi biti mnogo bolji nego što su to danas. U tom kontekstu, predsednik Mandić je naglasio da se zalaže za mir i stabilnost u Crnoj Gori, ali i u regionu i svetu", navodi se u saopštenju.

Mandić je, dodaje se, ambasadoru Maslenikovu "oklonio sliku zavetne kapele Petra Drugog Petrovića Njegoša na Lovćenu koja, kako je rekao, predstavlja simbol okupljanja naroda Crne Gore, dok je ambasador Skupštini Crne Gore poklonio reljef-sliku Kremlja".