Srbija i Balkan

Crnogorski poslanik: Minut ćutanja za slobodu govora u Crnoj Gori

Ako se neko drzne da kaže istinu, to se kosi s normama naših "partnera", istakao je Dobričanin
Crnogorski poslanik: Minut ćutanja za slobodu govora u Crnoj Goriwww.globallookpress.com © Jaap Arriens

Danas treba održati minut ćutanja jer je sloboda govora u Crnoj Gori posle duže i teške bolesti konačno umrla! – konstatovao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin komentarišući odluku o zabrani ruskih medija u Crnoj Gori.

"Vlada Crne Gore je zabranila emitovanje ruskih medija! Znači sada možemo da slušamo sve što je antirusko i što je globalističko jednoumlje neke duboke države jer to je dozvoljeno, ali ako se neko drzne da kaže ISTINU… eeee stanite braćo i sestre… to je već grubo kršenje opšte preuzetih obaveza i neprihvatljivo ponašanje koje se kosi sa svim (ne)moralnim normama koje smo dobili od naših 'partnera' (ko god ono bili)", napisao je Dobričanin na Fejsbuku.

Takođe, upitao je šta to beše demokratija, te pozvao "ako ima neko da nam to razjasni".

Podsetimo, Vlada Crne Gore donela je Odluku kojom je zabranjeno dvadeset ruskih medija, među kojima su RT Balkan i Sputnjik iz Beograda, kao i "Prvi kanal", "Rusija 1", NTV, REN TV i drugi.

U međuvremenu se oglasilo Udruženje novinara Crne Gore koje je osudilo ovakvu odluku, odnosno navelo da republička vlast grubo krši osnovne postulate novinarstva, ali i zlatno pravilo profesije da se moraju čuti i poštovati različiti stavovi o javnim događajima.

image