I drugi osumnjičeni za ubistvo male Danke promenio iskaz: Tvrdi da devojčicu tog dana nije ni video

Dejan D. bi danas trebalo da bude ispitan drugi put

Jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, Dejan D, doveden je u Više javno tužilaštvo u Zaječaru gde je po drugi put na ispitivanju, a kako pišu "Večernje novosti", pozivajući se na svoje izvore, nakon što je izneo svoje lične podatke, ime, prezime i prebivalište, on je rekao "da Danku Ilić nije ubio".

"On sada sve negira. Rekao je da dete nije ni video kobnog dana na putu u Banjskom polju. Rekao je da je on nije uneo u kola i da je nije zadavio, kao i da telo nije bacio na deponiju. Praktično, on je sada ispričao maltene istu priču kao njegov kolega, osumnjičeni Srđan Janković, koji je u maju u tužilaštvu takođe negirao zločin", kaže za "Novosti" izvor upoznat sa slučajem.

Novo saslušanje je zakazano na molbu osumnjičenog. On je, inače, tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin, Srđan J. je, nedavno na ponovljenom saslušanju negirao ubistvo devojčice, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Pored Dejana D. i Srđana J, u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana D. zbog sumnje da pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.

Dejan D. i Srđan J. se nalaze u pritvoru, dok je Radoslav D, otac osumnjičenog Dejana D. nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat Dejana D, Dalibor Dragojević je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.
Telo devojčice još nije pronađeno.