Srbija i Balkan

Vreli julski dani se nastavljaju: Temperature do 40 stepeni

I narednih sedam dana biće pretežno sunčano vreme uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni Celzijusa
Vreli julski dani se nastavljaju: Temperature do 40 stepeni© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

U Srbiji se nastavlja jak toplotni talas s maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Sutra, na Petrovdan, biće sunčano i veoma toplo, najniža temperatura biće od 17 do 26 stepeni, a najviša od 35 do 40 stepeni. Vetar slab i umeren, jugoistočni.

U Beogradu se sutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme, najniža temperatura biće od 21 do 26 stepeni, a najviša oko 38 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, i narednih sedam dana biće pretežno sunčano vreme uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35°C do 40°C, i takođe uz tropske noći u gradovima.

Za dane vikenda bez temperaturne promene, s tim da je u subotu, 13. jula, na jugozapadu Srbije, a u nedelju, 14. jula, na severozapadu Srbije - posle podne moguć lokalni razvoj oblačnosti i retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom.

Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima sledi manji pad temperature za oko 5 stepeni, ali će se nastaviti period s tropskim danima (i tropskim noćima). Očekuje se i retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom.

Uprkos manjem osveženju, nastavlja se period tropskih dana, bez padavina.

image