Čen Bo sa Starovićem i Petkovićem: Srbija će u Kini uvek nalaziti pruženu ruku

Delegacija SNS-a je u stranačkoj poseti Kini gde ih je ugostila bivša kineska ambasadorka u Beogradu

Srbija u Kini nikada neće nailaziti na uslovljavanja i pritiske već će uvek nailaziti na pruženu ruku, prijatelje, podršku i pomoć, poručila je bivša ambasadorka Kine u Srbiji, a sada direktor kineskog Instituta za međunarodne studije i generalni sekretar Centra za istraživanje misli Si Đinpinga o diplomatiji Čen Bo.

Ona je  ugostila je u Pekingu visoku političku delegaciju Srpske napredne stranke koja boravi u stranačkoj poseti Kini, koju, kako javljaju "Večernje novosti", predvode član Predsedništva SNS Petar Petković i Nemanja Starović.

Delegacija iz Srbije razgovarala je sa Čen Bo o aktuelnim međunarodnim odnosima u svetu i plodotvornoj i prijateljskoj saradnji Srbije i Narodne Republike Kine koja se temelji na ideji izgradnje zajednice za zajedničku budućnost u novoj eri.

"Drago mi je da vidim prijatelje izdaleka! Na primeru naše dve zemlje možemo da vidimo da čak i države sa različitim društvenim sistemima, ekonomskim razvojem, religijom, kulturom mogu ostvariti čvrste veze kroz obostrano koristan razvoj u okviru zajednice za zajedničku budućnost čovečanstva", rekla je Čen Bo, pozdravljajući učesnike diskusije na srpskom jeziku.

Petković, koji je i direktor Kancelarije za KiM preneo je učesnicima panela organizovanog u Pekingu da se Srbija uspešno bori sa raznim pritiscima, posebno po pitanju Kosova i Metohije, ali da odlučno čuva svoju nezavisnu i slobodarsku politiku, vrednosti koje su temelj i Narodne Republike Kine.

Ministar Starović sagovornike je detaljno upoznao sa spoljno-političkom pozicijom Srbije i izazovima sa kojima se svakodnevno susreće na putu očuvanja svoje nezavisnosti.