Srbija i Balkan

Cvijanovićeva: Bećirović iskoristio Srebrenicu za rasplamsavanje mržnje prema Srbima, Srpskoj i Srbiji

Bećirovićevu srbofobiju i unitarističke težnje ohrabruju i pojedini stranci u BiH koji aplaudiraju govoru mržnje iz Sarajeva, dodala je članica Predsedništva BiH
Cvijanovićeva: Bećirović iskoristio Srebrenicu za rasplamsavanje mržnje prema Srbima, Srpskoj i SrbijiGetty © Photo by Mehmet Emin Mengüarslan/Anadolu via Getty Images

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da se BiH ne suočava ni sa kakvom velikosrpskom politikom, već sa velikobošnjačkim unitarizmom koji uporno teži marginalizaciji dva od tri konstitutivna naroda.

"Takva praksa je glavni uzrok neuspeha BiH, a ne nepostojeća spoljna pretnja u kojoj govori Denis Bećirović", rekla je Cvijanovićeva.

Istakla je da iz pijeteta prema žrtvama nije htela da komentariše na dan komemoracije, ali da je prosto nemoguće prećutati izlive srbofobije koju je u Potočarima izneo Denis Bećirović, bošnjački član Predsedništva i aktuelni predsedavajući tom najvišem državnom telu u BiH.

"Nažalost, Bećirović je iskoristio Srebrenicu kako bi ponovo rasplamsao mržnju prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj", ukazala je Cvijanovićeva.

Rekla je i da je tužno što Bećirovićevu srbofobiju i unitarističke težnje ohrabruju i pojedini stranci u BiH koji ne osuđuju već aplaudiraju govoru mržnje iz Sarajeva.

"Stranci, kojima su usta inače puna priča o suživotu i pomirenju, dok u praksi rade sve da do toga nikada ne dođe", zaključila je Cvijanovićeva, a prenela Srna.

image