Svet

Napad "iskanderom" u Harkovskoj oblasti: Stradalo 120 ukrajinskih vojnika, uništeno 20 vozila

Posada je izvršila raketni napad sa dve operativno-taktičke rakete na parking železničkog ešalona 53. mehanizovane brigade u selu Budi

Ruske snage su raketama "iskander-m" izvele udare u Harkovskoj oblasti na mesto gde su parkirana vozila ukrajinskog ešalona.

Uništeno je 20 vozila, a poginulo je do 120 vojnika.

Između ostalog, uništena su vozila "marder", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Posada iskander-M izvršila je raketni napad sa dve operativno-taktičke rakete na parking železničkog ešalona 53. mehanizovane brigade u selu Budi, Harkovska oblast. Uništeno je oko 20 komada opreme, uključujući tri borbena vozila pešadije 'marder' i do 120 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine", navodi se u saopštenju.

U predgrađu Odese uništeno skladište sa municijom

Ranije tokom dana, u predgrađu Odese Čabanki uništeno je skladište sa municijom, visokim oficirima Oružanih snaga Ukrajine i stranim plaćenicima, rekao je za RIA Novosti koordinator ruske organizacije, koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev Sergej Lebedev.

"Imamo informaciju da su se Britanci, koji su obučavali ukrajinske diverzante, preselili prema Čabanki... U skladištu ima mnogo leševa, mnogo ranjenih, generala i stranaca", rekao je on.

Skladište s municijom uništeno je u predgrađu Odese, u oblasti gde su se možda prebacili Britanci koji obučavaju diverzante, rekli su za "Sputnjik" ruski ilegalci.

image