Taker Karlson upozoravao na atentat na Trampa: Američki mediji tvrdili da širi teorije zavere

Na pitanje da prokomentariše šta "budućnost nosi" za republikanca, Karlson je u intervjuu kod Adama Karola rekao da "očigledno idemo ka atentatu" i da su tako odlučile obe strane u Vašingtonu, da postoji nešto u vezi sa Trampom što im toliko preti

Američki novinar Taker Karlson je još u avgustu prošle godine gostujući u podkast emisiji komičara Adama Karola upozorio da se priprema atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

On je, naime, na pitanje da prokomentariše šta "budućnost nosi" za republikanca, počeo da kritikuje činjenicu da se Tramp suočava sa četiri optužnice.

"Očigledno, idemo ka atentatu... Odlučili su to u Vašingtonu, obe strane su odlučile - da postoji nešto u vezi sa Trampom što im toliko preti", rekao je novinar.

Ubrzo je stigla reakcija na Karlsonovu izjavu, kada je "En-Bi-Si njuz" objavio tekst u kom je u naslovu naveo da "Taker Karlson širi teorije zavere".

Da podsetimo, Taker Karlson je u februaru ove godine obišao ruskog predsednika Vladimira Putina u Moskvi, što su zapadni zvaničnici dočekali "na nož".

On je bio jedan od najpopularnijih voditelja "Foks njuza", sa kojima se "sporazumno razišao" u aprilu 2023. godine.

"Foks njuz" i Karlson su se "sporazumeli da im se putevi razilaze", manje od nedelju dana pošto je sklopljeno poravnanje sa kompanijom "Dominion" u sporu povodom izveštavanja te TV mreže o izborima 2020. godine.