Svet

Mediji: Sirijski biznismen blizak predsedniku Asadu ubijen u izraelskom napadu blizu Libana

Prethodno su libanski mediji izvestili o izraelskom vazdušnom napadu na automobil u blizini sirijskog grada Sabura, blizu granice sa Libanom
Mediji: Sirijski biznismen blizak predsedniku Asadu ubijen u izraelskom napadu blizu Libanawww.globallookpress.com © Ammar Safarjalani

Istaknuti sirijski biznismen Bara Katedžji, koji je bio blizak porodici predsednika Bašara el Asada i sankcionisan od strane SAD, ubijen je danas u izraelskom napadu blizu libansko-sirijske granice, rekla su tri bezbednosna izvora Rojtersu.

Zajedno sa bratom Husamom, Katerdži je bio vlasnik kompanija koje su se bavile naftom, logistikom, transportom i građevinarstvom.

Braća Katerdži i njihova preduzeća su pod sankcijama SAD, a kao jedan od razloga navodi se i "omogućavanje isporuke nafte i finansiranje sirijskog režima", navodi se na veb-stranici američkog Ministarstva finansija.

Prethodno su libanski mediji izvestili o izraelskom vazdušnom napadu na automobil u blizini sirijskog grada Sabura, blizu granice sa Libanom.
Navedeno je da u napadu ima žrtava.

Izrael izvodi skoro svakodnevne vazdušne napade u Siriji i susednom Libanu, otkako je počeo rat u Gazi 7. oktobra prošle godine.

image