Svet

"Volstrit džornal" otkriva: Koliko će Mask izdvojiti za podršku Trampovoj predsedničkoj kampanji

Američki milijarder planira da izdvoji oko 45 miliona dolara mesečno novom superpolitičkom akcionom komitetu koji podržava predsedničku kampanju bivšeg predsednika Donalda Trampa
"Volstrit džornal" otkriva: Koliko će Mask izdvojiti za podršku Trampovoj predsedničkoj kampanji© Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Američki milijarder i vlasnik društvene mreže Iks Ilon Mask planira da izdvoji 45 miliona dolara mesečno novom političkom komitetu za podršku predizbornoj kampanji bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, piše "Volstrit džornal", pozivajući se na izvore.

Kako se navodi, Komitet za lobiranje pod nazivom Amerika PAK, formiran je u junu i fokusiran je na registraciju birača.

Osim toga, dodaje se da će njegov rad u državama uključivati pozivanje ljudi da glasaju prevremeno i putem pošte.

"Drugi sponzori komiteta biće kompanija 'Palantir tehnolodžis', ​​kao i bivša američka ambasadorka u Kanadi Keli Kraft i njen suprug Džo Kraft, koji je izvršni direktor kompanije za eksploataciju uglja 'Alijans risirs partners'", navodi "Volstrit džornal".

Prethodno je "Blumberg" objavio da je Mask donirao predizbornu kampanju Donalda Trampa.

Prema njihovim izvorima, on je donirao veću svotu novca političkoj grupaciji koja radi na izboru Donalda Trampa. Ne saopštava se o kom iznosu je reč, ali se navodi da je značajan i da je dat grupi pod nazivom Amerika PAK.

image