Svet

Ukrajinski ambasador pozvan u MSP Indije nakon izjave Zelenskog

Prošle nedelje Zelenski je kritikovao Modijev sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u njegovoj vikendici, nazvavši to "razornim udarcem mirovnim naporima"
Ukrajinski ambasador pozvan u MSP Indije nakon izjave Zelenskog© Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

Indijsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ukrajinskog ambasadora u Nju Delhiju nakon izjave Vladimira Zelenskog o poseti indijskog premijera Narendre Modija Rusiji, prenosi "Ekonomik tajms".

Nakon incidenta, Indija je odložila sastanak radne grupe za kulturnu saradnju sa Ukrajinom.

To jasno ukazuje na nezadovoljstvo Nju Delhija ukrajinskom odlukom po pitanju komentara Zelenskog upućenih premijeru, navodi list.

Prošle nedelje Zelenski je kritikovao Modijev sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u njegovoj vikendici, nazvavši to "razornim udarcem mirovnim naporima".

"Obeshrabrujuće je videti lidera najveće svetske demokratije kako u Moskvi grli najozloglašenijeg kriminalca na svetu", rekao je.

Prošle nedelje Modi je bio u dvodnevnoj poseti Rusiji. Modi je tokom razgovora s Putinom najavio spremnost da na svaki mogući način doprinese uspostavljanju mira u Ukrajini. On je takođe izrazio uverenje da se mir može postići samo dijalogom.

image