Svet

Nema jasnog odgovora: Ruska karatistkinja čuvala Donalda Trampa?

Rukovodilac regionalne organizacije "Rjazanske federacije borbe prsa u prsa i tradicionalnog karatea", trener Evgenij Žirihov, rekao je da "ne zna ko je devojka pored Trampa"
Nema jasnog odgovora: Ruska karatistkinja čuvala Donalda Trampa?© Anna Moneymaker/Getty Images

Na internetu su se pojavile glasine da je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, tokom atentata, pratila karatistkinja iz Rjazanja Irina S, koji se preselila u Sjedinjene Države. Međutim, u Rusiji navode da niko ništa nije čuo o njoj.

Rukovodilac regionalne organizacije "Rjazanske federacije borbe prsa u prsa i tradicionalnog karatea", trener Evgenij Žirihov, rekao je da ne zna ko je devojka pored Trampa.

Naime, prethodno se na telegram kanalu "Tipični Rjazanj" pojavila objava da je Trampa spasila telohraniteljka iz Rjazanja, koja je, kako se navodi, majstor sporta u borbi prsa u prsa i karateu, čija se porodica 2000. godine preselila u SAD. 

"Ne znam ko je to bio tamo sa Trampom. Ne znamo ništa o njoj. Pišu da je njen trener navodno Olga Valentinovna. Pitao sam je, ali je rekla da ne zna za takvog učenika", kazao je Žirihov za RT.

Federalni istražni biro (FBI) identifikovao je Tomasa Metjua Kruksa (20) kao "subjekta umešanog u pokušaj ubistva" bivšeg predsednika Donalda Trampa, navodi se u saopštenju koje je FBI objavio u nedelju.

Navedeno je i da osumnjičeni za atentat na Trampa živi u Betel parku u Pensilvaniji, prenosi Si-En-En.

Napadača je likvidirala Tajna služba, a prilikom napada je poginuo je vatrogasac Kori Komperatore kojeg je upucao atentator. 

Napadač je delovao sam i koristio je legalno kupljenu pušku koju je kupio otac osumnjičenog, saopšteno je iz FBI.

"Reč je o poluautomatskoj puški AR- 15. FBI nije pronašao nikakve indicije da je osumnjičeni imao neke mentalne bolesti. Na napad se gleda kao na domaći teroristički akt i pokušaj ubistva", poručili su iz FBI.

image