Svet

Promena vetra: Milioneri iz Silicijumske doline prelaze na Trampovu stranu

Iako je Silicijumska dolina bila tradicionalno prodemokratska, sve više tehnoloških milijardera staje na stranu republikanskog kandidata
Promena vetra: Milioneri iz Silicijumske doline prelaze na Trampovu stranuGetty © Jacek Boczarski/Anadolu via Getty Images

Značajna količina "novca i moći" iz Silicijumske doline se okuplja oko Donalda Trampa, piše "Aksios".

Portal saznaje da su Trampa podržali i milijarderi Mark Andersen i Ben Horovic, šefovi investicione firme "Andersen Horovic", nakon što su odmah po atentatu na republikanskog kandidata to učinili finansijski "teškaši" poput Ilona Maska i Bila Akmana.

Silicijumska dolina je tradicionalno je bila prodemokratska i liberalna. Međutim, Horovic i Andersen su ocenili da su potezi administracije Džozefa Bajdena u oblastima kao što su veštačka inteligencija i kriptovalute išle na ruku velikim, a štetile malim tehnološkim firmama.

"Za male tehnološke firme, mislimo da je Donald Tramp zapravo pravi izbor", rekli su.

Donald Tramp je u nedavnom intervjuu za "Blumberg" objasnio da više ne namerava da zabrani "TikTok" zato što smatra da je "Fejsbuku" potrebna konkurencija, kao i da je promenio svoj tvrdokorno negativni stav o pitanju kriptovaluta zato što SAD ne smeju da rizikuju da neka druga zemlja, poput Kine preuzme američku dominantnu poziciju u tom domenu.

image