Bajden pozitivan na koronu: Otkazao govor u Las Vegasu

Predsednik SAD Džozef Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače

Predsednik SAD Džozef Bajden je otkazao govor na godišnjoj konferenciji Unidos US-a, jer je bio pozitivan na kovid, rekla je predsednica i izvršna direktorka organizacije Dženet Murgija.

"Veoma cenimo njegovu želju da bude ovde", objavila je sa govornice na kojoj se očekivalo da će uskoro govoriti.

Ona je rekla da Bajden mora da preduzme mere predostrožnosti koje su mu preporučene.
"Očigledno nije želeo nikoga da izloži riziku, izjavila je Dženet Murgija.

Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače.

Bela kuća je saopštila da je predsednik Džozef Bajden u sredu bio pozitivan na kovid 19 i da ima blage simptome.

Predsednikov lekar je rekao da je Bajden primio prvu dozu leka i da će biti u samoizolaciji u svojoj kući u Reksobot Biču u Delaveru, u skladu sa smernicama američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

"Predsednik je danas popodne imao simptome gornjih disajnih puteva, uključujući curenje iz nosa i neproduktivan kašalj, uz opštu nelagodu", navodi se u belešci Bajdenovog lekara koju je dostavila sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

Ona je napomenula da je američki predsednik više puta vakcinisan. Inače, on je do sada već dva puta imao kovid 19, prenosi Bi-Bi-Si.