Svet

Puškov predsedniku Poljske: Kolika će biti cena rata Rusije i NATO-a?

Poljski predsednik je bahat, kao i njegovi preci koji su Poljsku dva puta osudili na nacionalnu katastrofu i zato je ponekad bolje ćutati, kazao je ruski senator Aleksej Puškov
Puškov predsedniku Poljske: Kolika će biti cena rata Rusije i NATO-a?Getty © Klaudia Radecka/NurPhoto

Ruski senator Aleksej Puškov posavetovao je poljskog predsednika Andžeja Dudu, koji je ranije upozorio da će uskoro doći do rata Rusije i NATO-a, da ponekad bolje ćuti nego da priča besmislice koje nose opasne posledice.

Poljski predsednik smatra da bi pobeda Rusije u Ukrajini mogla da dovede do rata sa Severnoatlanskom alijansom, a kako pojašnjava ruski senator Puškov – time je razotkrio kolektivan stav "dobre polovine rukovodstva NATO-a".

Međutim, ta retorika nameće nekoliko pitanja, ukazao je Puškov.

"Prvo je šta NATO želi da dobije tim ratom? Da vrati Ukrajini granice iz 1991. godine? Šta će to NATO zemljama kojima ni malo nije do borbe? I kolika će biti cena tog rata", napisao je Puškov na Telegramu

Takođe, da li je Duda razmotrio posledice takvog rata, pre svega za samu Poljsku, zapitao se Puškov i dodao da je upitno i da li će Poljaci podržati samoubilački poriv svog predsednika.

"Treće: Da li Duda razume da će rat protiv Rusije da dovede do moćne krize unutar NATO-a koja bi mogla da dovede i do raspada. A došlo bi i do unutrašnje krize i pojedinim državama članicama. Ili možda Duda smatra da je NATO neprobojni bunker? Ako je tako – debelo greši", napisao je Puškov.

Izgleda da poljski predsednik ne razume potpuno ono što govori, naveo je Puškov. "Dešava se. Velike su vrućine u Evropi. Izlapi mozak", napisao je Puškov.

Prema njegovim rečima, poljski predsednik je bahat, kao i njegovi preci, koji su Poljsku dva puta osudili na nacionalnu katastrofu i zato je ponekad bolje ćutati.

image