"Duboke" misli i mimovi o kokosu: Najblamantniji momenti Kamale Haris (VIDEO)

Sa kog je drveta pala potpredsednica SAD i zašto je "manje popularna od venerične bolesti"

Bajden se teturao, brkao zvaničnike i države, gubio misli i smisao, spoticao se o stepenice, reči i nevidljive predmete.

Prateći blamantan sunovrat predsednika SAD mnogi su, međutim, propustili da primete da je njegova zamenica i najverovatniji kandidat demokrata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Kamala Haris jednako sklona "krindž" ispadima, lapsusima i gafovima.

Kako je prošle godine pisao "Njujork tajms" (pravdajući se da "tako pišu konzervativni mediji"), "potpredsednica govori oštre, zbunjujuće fraze, a njene reči lebde i lete u nebo, gde oblikuju pufnaste strukture koje poprimaju samo obrise značenja".

Harisova, naime, javnosti nije poznata po svojim političkim potezima i (ne)uspesima, već je pre svega prepoznatljiva po nerazumljivim govorima i nastupima, poput viralnog mima o "kokosovom drvetu".

"Mislite da ste upravo ispali iz kokosovog drveta? Postojite u kontekstu!", rekla je Kamala Haris prošle godine i postala svojevrsna TikTok zvezda, budući da su mimovi i šale o kokosu i kontekstu preplavili tu društvenu mrežu.

Poznate su i njene "duboke" misli iz govora koji je održala 2023. godine na Hauard Univerzitetu: "Mislim da je veoma važno, kao što ste čuli od mnogih neverovatnih lidera, za nas, u svakom trenutku u vremenu, a svakako ovom, da vidimo trenutak u vremenu u kom postojimo i prisutni smo, i da možemo da ih kontekstualizujemo, da razumemo da postojimo u istoriji i momentu, budući da se oni ne odnose samo na prošlost, već i na budućnost". 

Brojni pokušaji da se dodvori mlađim liberalnim biračima plesom, smehom i skečevima takođe nisu urodili plodom, budući da priče o tome kako "mnogo voli žute autobuse i venove dijagrame", kao i da joj je "omiljeni živi reper Tupak" nisu naišli na pozitivne reakcije birača. 

"Kamala Haris je manje popularna od venerične bolesti, ona je apsolutno užasan političar", rekao je pre nekoliko dana novinar australijskog "Skaj njuza", na šta mu je koleginica u programu odgovorila da je u pravu i da je Kamala "zaista krindž".

Nakon neuspelih pokušaja da ubede javnost i donatore da je Bajden "oštrouman, zdrav i spreman za novi mandat", demokrate će dočekati jednako težak posao – ubeđivanje birača da Kamala ne pati od, kako je opisala australijska televizija – "nedostatka intelekta".

Među nepobrojanim neobjašnjivim postupcima američke potpredsednice svakako je i onaj kada je u Belu kuću dovela TV lice Džonatana Van Nesa, nebinarnog frizera, da odgovara na pitanja o svojoj kosi, ali i njena priča kako je "na koledžu duvala travu i slušala Snup Doga i Tupaka".

Iako je izjava sama po sebi "vredna krindža", još je smešnije (ukoliko, naravno, niste američki birač) imati u vidu da nijedan od njih dvojice u vreme kada je Harisova studirala nije ni izbacio prvi album.

Među njenim najblamatnijim izjavama su i ona da su u Americi problem "ženske trudnoće", budući da "žene u SAD zatrudne svaki dan", ali i zanimljiv lapsus da se "smanji populacija zarad budućih generacija", kada je pomešala reči zagađenje i populacija.

Spočitava joj se i da je izbegavala da radi "ozbiljne poslove" i izdala feminističke postulate tako što je redovno gostovala na ženskim tok-šou emisijama i delila slatkiše. Tada je, međutim, šteta bila daleko manja nego kada bi pokušala da izvede nešto nalik diplomatskoj ofanzivi.

Tako je, na primer, 2022. godine otišla u Poljsku gde se, kako su prenosili mediji, ponela "kao riba na suvom", neprijatno se smejala, zbunjivala i tražila pomoć poljskog predsednika Andžeja Dudu.

Na pitanje o ukrajinskim izbeglicama Harisova je zastala, a zatim izgovorila "prijatelj u nevolji je pravi prijatelj" smejući se nekoliko sekundi. 

Nakon odluke Džozefa Bajdena da odustane od predsedničke trke, mnoga važna imena bliska Demokratskoj stranci, od Hilari Klinton, preko Gavina Njusoma, do Džordža Soroša, požurila su da podrže kandidaturu trenutne potpredsednice SAD Kamale Haris, preneo je "Blumberg".

Do izbora u SAD je ostalo još samo nekoliko meseci, te demokrate kada je u pitanju izbor novog predsedničkog kandidata nemaju mnogo prostora za manevrisanje. Ukoliko su zaista osuđeni na Harisovu, njihova sreća u nesreći je to što im posle Bajdena podsmesi i mimovi (kojih će nesumnjivo biti) nimalo nisu strani.