Svet

Tramp Kenediju Mlađem nudio mesto u administraciji u zamenu za podršku

Prema neimenovanim izvorima, razgovori su počeli nekoliko sati nakon atentata na Trampa 13. jula, ali nisu rezultirali dogovorom
Tramp Kenediju Mlađem nudio mesto u administraciji u zamenu za podrškuwww.globallookpress.com © Lev Radin

Nezavisni kandidat na američkim predsedničkim izborima Robert F. Kenedi Mlađi razgovarao je sa republikanskim rivalom Donaldom Trampom o prihvatanju položaja u drugoj Trampovoj administraciji, u zamenu za podršku na izborima, piše "Vašington post" pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako navode četiri anonimna izvora ovog lista, Kenediju Mlađem je bilo ponuđeno da preuzme visoku funkciju u vezi sa zdravstvenim i medicinskim pitanjima ukoliko Tramp pobedi u predsedničkoj trci. 

Prema ovim izvorima, razgovori, koji su počeli nekoliko sati nakon atentata na Trampa 13. jula, nisu rezultirali dogovorom zbog zabrinutosti u Trampovom okruženju da bi obećanje funkcije u zamenu za političku podršku izazvalo komplikacije.

Kenedi Mlađi je potvrdio da je razgovarao sa Trampom, ali nije izneo detalje o ovim razgovorima.      

"Sve što ću vam reći je da sam spreman da razgovaram sa bilo kim, iz bilo koje političke stranke, ko želi da razgovara o zdravlju dece i kako da se okonča epidemija hroničnih bolesti", izjavio je Kenedi, i dodao da je Tramp bio otvoreniji nego Demokratski nacionalni komitet, koji je, kako je dodao, prikupio milione da poremeti njegovu kampanju.

Kenedi Mlađi je nameravao da učestvuje u predsedničkoj trci kao kandidat Demokratske stranke, ali je u jesen 2023. objavio da će nastupati kao nezavisni kandidat.          

image