Svet

Živ je: Bajden prvi put u javnosti od povlačenja, najavio govor za sutra

Predsednik SAD Džozef Bajden je najavio da će govoriti o svojim narednim koracima i na koji način će okončati svoj predsednički mandat

Predsednik SAD Džozef Bajden razvejao je teorije o sopstvenoj smrti budući da se pojavio pred očima javnosti prvi put otkako se povukao iz predsedničke trke i podržao svoju potpredsednicu Kamalu Haris kao demokratskog kandidata.

Bajden je viđen je kako se ukrcava na avion na aerodromu u Delaveru kako bi otputovao u Vašington. Nakratko je stao da razgovara sa novinarima, a na pitanje kako se oseća, podigao je palac.

"Osećam se dobro", rekao je Bajden novinarima na aerodromu na putu za Vašington iz Delavera.

On je ranije danas preko svog Tviter naloga saopštio da će se sutra u 20 časova po lokalnom vremenu obratiti američkom narodu, nakon što je odlučio da se povuče iz trke za reizbor.

Dodao je da će govoriti o svojim narednim koracima i na koji način će okončati svoj predsednički mandat, prenosi Rojters.

Bela kuća je saopštila da će predsednik SAD danas napustiti svoju rezidenciju u Delaveru, gde je boravio u izolaciji zbog infekcije kovidom 19, i da se vraća u Vašington, piše Si-En-En.

Za vreme Bajdenove izolacije, na društvenim mrežama pojavile su se i glasine da najstariji američki predsednik možda više nije živ. 

image