Svet

Vazura odgovorio Ukrajincima: Šta ste vi uradili povodom NATO agresije na Srbiju

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura, izdao je saopštenje koje odgovara na dela i izjave čelnika ukrajinskog Dinama iz Kijeva
Vazura odgovorio Ukrajincima: Šta ste vi uradili povodom NATO agresije na Srbiju© ATA Images

Trener ukrajinske ekipe je u najavi meča dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zamerio crno-belima što su išli na međunarodni turnir u Moskvu.

Šovkovski je najavio da se njegovi izabranici neće rukovati sa fudbalerima Partizana.

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura, uputio je saopštenje povodom cele situacije.

"Pitamo se samo šta smo mi to uradili Ukrajincima?! Čemu možemo da zahvalimo na ovako nesportskom odnosu. Naša država nije odustala od priznanja teritorijalne celovitosti pomenute zemlje, pa nam ovakav odnos nije najjasniji. Moramo i možemo takođe uzvratiti pitanjem šta je to Ukrajina učinila povodom NATO agresije na našu zemlju i šta bismo mi trebali da uradimo i kako da im uzvratimo. Zašto se uopšte neko stavlja na pijedestal moralnog sudije i sa njega sudi o srpkim poslovima i ponašanju i drži nam lekcije bez ikakvih argumenata", napisao je Vazura.

"Da li su tu agresiju ikada osuduli ili se distancirali od zločina počinjenih nad našim narodom?! Zašto se takvo prosuđivanje i presuđivanje širi na sportske terene?! Tome nema mesta u sportskim takmičenjima i ne govorim samo o fudbalu, nego generalno. Srbija se dosledno drži izvan svih ratnih sukoba i uporno propoveda mir, a domaćinu današnjeg meča ovakve stvari ne idu na čast", zaključio je generalni direktor Partizana.

Srpski klub igra protiv Dinamo Kijeva u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tok susreta možete pratiti ovde.

image