Svet

Vučić primio ambasadore Kanade i Švajcarske u oproštajnu posetu

Predsednik se ambasadorima zahvalio na podršci koju njihove zemlje pružaju Srbiji na "evropskom putu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kanade Džajlsa Normana i izrazio zadovljstvo zbog povećanja kanadskih investicija i pozvao privrednike te zemlje da, pored rudarstva i energetike, ulažu i u druge oblasti.

Vučić je poželeo Normanu puno uspeha na novoj dužnosti i zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu koji je dao razvoju odnosa Srbije i Kanade.

"Izrazio sam zadovljstvo povećanjem priliva kanadskih investicija i pozvao privrednike te zemlje da, pored rudarstva i energetike, ulažu i u druge oblasti", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu i ambasadora Švajcarske Konfederacije Ursa Šmida, kada je izrazio nadu da će njegov naslednik nastaviti da učestvuje u privlačenju švajcarskih investicija na naše tržište, imajući u vidu sve povoljnije uslove poslovanja i ulaganja.

"Veoma dobar razgovor sa ambasadorom Ursom Šmidom. Zahvalio sam mu na tome što je predanim radim doprineo unapređenju i jačanju sveukupnih osnosa i saradnje između Srbije i Švajcarske", objavio je Vučić na instagramu.

Kaže da su se saglasili da su politički dijalog i ekonomska saradnja dve zemlje u usponu.

"A ja sam izrazio nadu da će njegov naslednik nastaviti da učestvuje u privlačenju švajcarskih investicija na naše tržište, imajući u vidu sve povoljnije uslove poslovanja i ulaganja. Zahvalio sam na pomoći koju Švajcarska pruža Srbiji u uspostavljanju dualnog obrazovanja, kao i na podršci te zemlje evropskom putu Srbije", naveo je Vučić.

image