Svet

Bivši savetnik Baraka Obame: Tramp je i dalje "prilično veliki favorit" na izborima

Akselrod, koji je bio jedan od istaknutijih demokratskih glasova koji su pozivali Bajdena da obustavi svoju kampanju, rekao je da je odluka američkog predsednika "tužna", ali "neophodna"
Bivši savetnik Baraka Obame: Tramp je i dalje "prilično veliki favorit" na izborima© Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Strateg demokrata i nekadašnji savetnik bivšeg američkog predsednika Baraka Obame Dejvid Akselrod rekao je da veruje da je republikanski kandidat Donald Tramp i dalje "prilično veliki favorit" na izborima u novembru, iako među demokratama raste uzbuđenje zbog kampanje potpredsednika Harisa.

"Još uvek ga smatram prilično značajnim favoritom u ovoj trci, zbog izbornih izazova", rekao je Akselrod u utorak u svom podkastu "Haks on Tap".

Domaćini podkasta pohvalili su odluku predsednika Bajdena da obustavi svoju kampanju. Bajden je u nedelju najavio da će se povući, podržavajući akteulnu potpredsednicu Kamalu Haris, koja je na putu da postane kandidat Demokratske stranke.

Akselrod, koji je bio jedan od istaknutijih demokratskih glasova koji su pozivali Bajdena da obustavi svoju kampanju, rekao je da je odluka američkog predsednika "tužna", ali "neophodna".

Harisova tvrdi da se raduje nominaciji, ali demokrate poput Akselroda brinu da se njeno "krunisanje" neće dobro odigrati.

Kada je reč o njenom izboru za potpredsednika, Akselrod je rekao da bi najozbiljniji kandidati bili guverner Pensilvanije Džoš Šapiro i senator iz Arizone Mark Keli.

image