Tramp podsetio Zelenskog na rusku istoriju: Pobedili su i Hitlera i Napoleona

Bivši i moguće budući predsednik SAD ponovio je da se sukob Rusije i Ukrajine mogao izbeći

Govoreći o svom telefonskom razgovoru s Vladimirom Zelenskim, kandidat za predsednika SAD i nekadašnji šef Bele kuće Donald Tramp rekao je da je u istom istakao potrebu za okončanjem sukoba s Rusijom.

"Kao što znate, pozvao me je Zelenski. I imali smo dobar razgovor. Rekao sam da moramo da prekinemo ovaj sukob. Ovo je ratna mašina. Pred vama je ratna mašina. To oni rade. Oni se bore. Oni su porazili Hitlera. Porazili su i Napoleona. Oni ratuju. Ofanziva ukrajinske vojske nije se realizovala. Oni su, koliko znam, postavili na milione mina i hiljade tenkova. Govorim o Rusima", izjavio je Tramp u intervjuu za "Foks njuz".

Po njegovom mišljenju, ovaj sukob je mogao da se spreči, ali sadašnji predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden to nije učinio.

"Šanse za tako nešto bile su ravne nuli – naravno, ništa se i nije dogodilo tokom mog četvorogodišnjeg mandata", zaključio je republikanski predsednički kandidat.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da, ukoliko bude ponovo izabran, namerava da reši sukoba između Rusije i Ukrajine za samo 24 sata, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na to rekao da se radi o suviše složenom problemu da bi mogao tako jednostavno da se reši.