Šest dana nakon zvaničnog otvaranja, sve više sportista hrli u Olimpijsko selo, povećavajući pritisak na ugostiteljsku ponudu i lanac snabdevanja.
Prema saznanjima francuskog portala "Lekip", pojedini sportisti su se žalili na količinu ponuđene hrane, koju su u utorak uveče i sredu ujutru ocenili kao nedovoljnu, a posebno su mislili na jaja i meso.
Kompanija koja je dobavljač hrane "Sodekso lajv" se oglasila saopštenjem, uveravajući da "povratne informacije koje dobijaju od sportista shvataju veoma ozbiljno", te da aktivno rade na tome da povećaju zalihe u selu.
Partner OI u Parizu prepoznaje da je nekoliko proizvoda kao što su jaja i meso sa roštilja "posebno popularni i da su zato povećane njihove količine" kako bi se "zadovoljile potrebe sportista".
Zatraženo je da se povećaju prvobitno planirane količine.
Odgovorna za snabdevanje 600 tona svežih proizvoda (ali ne i jaja) za ishranu sportista tokom igara, francuski lanac "Karfur" takođe potvrđuje da je, s obzirom na "prve procene konzumiranih obroka, zatraženo da se preispita povećanje prvobitno planiranih količina, koje će oni moći da zadovolje".
Olimpijske igre, čija će Francuska biti domaćin nakon 100 godina, počeće ceremonijom otvaranja koja će biti održana danas.