Svet

Evakuisan francusko-švajcarski aerodrom: Terminal zatvoren nakon dojave o bombi

Na sajtu aerodroma nešto kasnije je navedeno da se letovi postepeno obnavljaju i da se od putnika traži da kontaktiraju svoju avio-kompaniju za informacije o redu letenja
Evakuisan francusko-švajcarski aerodrom: Terminal zatvoren nakon dojave o bombi© Tanjug/AP/Michael Probst

Francusko-švajcarski aerodrom Bazel-Miluz evakuisan je danas i zatvoren iz bezbednosnih razloga, zbog pretnji bombom.

"Iz bezbednosnih razloga, terminal je morao da bude evakuisan i trenutno je zatvoren. Letovi su privremeno obustavljeni", navedeno je na sajtu tog međunarodnog aerodroma koji se nalazi 20 kilometara jugoistočno od francuskog grada Miluza i 3,5 kilometara severozapadno od Bazela, u Švajcarskoj.

Na sajtu aerodroma nešto kasnije je navedeno da se letovi postepeno obnavljaju i da se od putnika traži da kontaktiraju svoju avio-kompaniju za informacije o redu letenja.

Avio-kompanija "Er Frans" saopštila je prethodno za Rojters da je let te kompanije za Pariz bio na čekanju na aerodromu kod grada Bazel-Miluz zbog upozorenja na bombu.

Francuska policija je takođe navela da je taj aerodrom evakuisan i zatvoren zbog upozorenja na bombu.

Podsetimo, francuska brza železnička mreža na meti je vandala koji su izveli niz koordinisanih akcija koje su dovele do velikih poremećaja na nekim od najprometnijih železničkih linija u zemlji uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Zbog podmetanja požara na infrastrukturi zaustavljeni su brzi vozovi, a napadom je pogođeno više od 800.000 putnika koji su danas i predstojećeg vikenda planirali putovanja.

image