Svet

Žrtva lopova u Parizu i legenda brazilskog fudbala Ziko: Šteta više od pola miliona dolara

Bivši selektore CSKA Artur Antunes Koimbra doputovao je u Francusku u sastavu brazilske delegacije na Olimpijskim igrama
Žrtva lopova u Parizu i legenda brazilskog fudbala Ziko: Šteta više od pola miliona dolara© Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Legendi brazilskog fudbala i bivšem selektoru CSKA Arturu Antunesu Koimbri, poznatijem kao Ziko ukradeno je više od pola miliona dolara pre otvaranja Olimpijade u Parizu.

Naime, Ziko je doputovao je u Francusku u sastavu brazilske delegacije na Olimpijskim igrama. 

Prilikom njegovog ulaska taksi, kada je ubacio svoj prtljag u gepek, nepoznata osoba je pritrčala automobilu i počela da viče na vozača, dok je njegov saučesnik provalio zadnji deo automobila i ukrao stvari. 

Kako se navodi, šteta je ogromna jer se sadržaj aktovke procenjuje na 500.000 evra, a u njoj su bili sat marke "Roleks", dijamantska ogrlica i novac.

Ovo je najmanje treća pljačka pred sam početak Olimpijade 2024.

Prethodno se na meti lopova našao vezista argentinske reprezentacije Tijago Almado, kojem je tokom treninga ukraden sat i prstenje u vrednosti od ukupno 50.000 evra.

Tu je i australijski "Be-Em-Iks" biciklista Logan Martin, koji je objavio da je opljačkan nakon što je nepoznata osoba upala u vozilo u kom su se nalazile njegove stvari.

Martin je rekao da je većina njegovih stvari bila u njegovoj sobi, ali je u incidentu izgubio novčanik, ranac i nekoliko drugih stvari.

Australijski biciklisti su kasnije pronašli svoje kofere i razbacane stvari u parku na drugoj strani ulice.

Ziko je bio jedan od najboljih brazilskih igrača 1980-ih. Bivši vezni napadač postigao je ukupno 370 golova sa svojim klubom Flamengo između 1971. i 1983. godine.

image