Paljenje olimpijskog plamena i(li) gašenje ljudske civilizacije: Šta smo videli u Parizu?

Otvaranje Olimpijskih igara pretvorilo se u "frik šou". Zašto?

Olimpijski plamen upaljen je u Parizu, ali ne pre nego što je na Zapadu zauvek dogorela čak i uspomena na to da se taj deo sveta nekada nazivao civilizacijom. Jer ako je nakon prikazivanja satanističkih rituala na "Evrosongu" u Malmeu ostalo i malo nedoumica da ovaj deo sveta klanja Antihristu, od sinoćnjeg otvaranja Olimpijskih igara u Parizu – dileme više nema.

Kako je to najbolje sažeo grčki portal "Pronjuz": "Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu pokazala je kolaps civilizacije i hrišćanske kulture u zapadnoj Evropi."

Tako je Francuska, koju su nekad nazivali "najstarijom ćerkom crkve", pred očima čitavog sveta izvršila "lapot" nad svojom, već odavno odbačenom majkom.

Jer, pred očima čitavog sveta, Francuzi su sinoć pokazali kako vide jednu od najvećih svetskih religija – u sceni svečane ceremonije otvaranja koja parodira na Da Vinčijev prikaz Tajne večere – Isus je predstavljen kao debela žena, a apostoli kao tranvestiti.

To što je jednom od njih, na očigled cele planete (i što je još gore nekoliko dece koja su bila oko stola) – "ispao" i deo onog organa kojim kao "dreg kraljica" ne bi smeo da se "hvali", možda je i bila samo slučajnost, ali kako onda nazvati to što su nam Francuzi pokazali veliki kip zlatnog teleta, simbola idolopoklonstva, ili pak belog konja na kome jaše jedan od četiri jahača apokalipse – smrt?

Šta reći za grčkog Boga Dionisa koji je predstavljen kao štrumf?

Nije li to upravo onaj satanizam, za koji je ruski predsednik Vladimir Putin još odavno rekao da je nadvladao na Zapadu promocijom LGBT i transrodnih osoba?

Organizatori svečanog otvaranja ismejali su ne samo istoriju čitavog hrišćanstva već i svoju sopstvenu istoriju – svi posetioci manifestacije mogli su na prozorima zdanja pored Sene videti prikaze obezglavljene najpoznatije francuske kraljice Marije Antoanete.

Neki od korisnika Iksa videli su u svemu ovome i prikrivenu pretnju, jer je balon, koji se na samom kraju, sa olimpijskom vatrom uzdigao iznad Pariza – previše podsećao na "Zvezdu smrti" – filmsko, galaktičko superoružje sa mogućnošću da uništi čitavu planetu.

Olimpizam je, kako bar piše na sajtu Olimpijskih igara u Parizu, "filozofija života, koja uzdiže i kombinuje u uravnoteženu celinu osobina tela, volje i uma".

"Kombinujući sport sa kulturom i obrazovanjem, olimpizam nastoji da stvori način života zasnovan na radosti koja se nalazi u trudu, obrazovnoj vrednosti dobrog primera i poštovanju univerzalnih osnovnih etičkih principa", navedeno je na oficijelnom portalu najznačajnije sportske manifestacije na planeti.

Ali kakve su nam to "dobre primere" i "osnovne etičke principe" oni pokazali?

Satanizam na otvaranju Igara, osuđenog silovatelja devojčice kao jednog učesnika, pa i predsednika Emanuela Makrona koji je s pravom izviždan tokom obraćanja…

Nije ni čudo onda što je zastava olimpijskog pokreta bila naopačke okrenuta iznad Pariza. Prevrnula se od blama.

"Zapad misli da nacionalne države više ne postoje. Kao rezultat toga, poriču da postoji zajednička kultura i zajednički moral koji je izgrađen na njoj. Nema zajedničkog morala – ako ste juče gledali otvaranje Olimpijskih igara, to ste mogli da vidite", ukazao je mađarski predsednik Viktor Orban, dodajući da zemlje srednje Evrope neguju zajedničke moralne zahteve izgrađene na biblijskoj osnovi.

"Frik šou", "LGBT, ali ne i olimpijska ceremonija", "fešta muškaraca u štiklama" – samo su neki epiteti koje je i sama olimpijska publika prišila kontroverznoj manifestaciji.

Ceremoniju je osudio i biskup Francuske nazvavši je "ruganjem hrišćanima", dok je italijanski potpredsednik vlade Mateo Salvini poručio "jadno, Francuzi".  Da se otvaranje Olimpijskih igara u Parizu svojim kontroverznim stilom i simbolikom suštinski razlikuje od otvaranja Sportskih igara BRIKS-a u Kazanju i pokazuje razliku između civilizacija "novog Zapada" i "novog Istoka", rekao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

"Dok se ružoprsta zora novokulturnoistorijskog obrasca pomalja na istoku, pokojna Francuska ubijena virusom akulturacije sinoć nam je ponudila festival nakaza, simboliku Alistera Kroulija, ruganje hrišćanstvu i morbidne satanističke igrokaze. NATO civilizacijski model i pseudokulturna paradigma odumiru u kanalizaciji sopstvenih orpadnih voda", ocenio je na svojoj fejsbuk stranici bivši ministar kulture Vladan Vukosavljević, napominjući da sve puteve prema takvoj anticivilizaciji "treba prekopati i zaliti krečom zaborava i prezira".

Novinar Slobodan Reljić nedavno je u kolumni za naš portal ocenio kako je Putinovo odbijanje da prihvati istopolne brakove "sudar sa – Antihristom, Lažnim mesijom. Pojednostavljeno, to su Satanini ratnici koji podmeću viruse da razaraju hrišćanstvo iznutra".

Očigledno je da su "Satanini ratnici" sve otvoreniji i direktniji u tome.

"Diktatura zapadnih elita zasnovana na poricanju čoveka, podrivanje vere i tradicionalnih vrednosti, satanizam je otvorenog lica. Isus Hrist je rekao: 'Po plodovima ćete ih prepoznati' i ovi otrovni plodovi su već očigledni ljudima", rekao je ranije i sam Putin, a njegove reči potvrđene su i sinoć – kada je i poslednja zapadna vrednost potonula na dno, ionako već prljave Sene.

Nakon svega toga i ne čudi što je italijanski novinar i finansijski analitičar Anđelo Đulijano, javno zatražio od Rusije da mu da azil, jer kako je rekao, ne želi da bude "deo ovog sra*a".