Pjongjang kritikovao Trampa: Razmeće se navodno prijateljskim odnosima s Kimom

Priznajući Trampov pokušaj da poboljša odnose tokom svog mandata predsednika SAD, severnokorejska novinska agencija je navela da to nije donelo značajnu pozitivnu promenu

Severna Koreja je kritikovala bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog toga što se, kako navodi, razmeće svojim navodno prijateljskim odnosima sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

"Bez obzira na to koja administracija preuzme dužnost u SAD, politička klima, uskomešana sukobima dveju stranaka, se ne menja i shodno tome, nije nas briga za to", navela je KCNA u tekstu, nakon što je Tramp najavio da će se odnosi Vašingtona i Pjongjanga poboljšati ako bude izabran u novembru.

Severnokorejska državna agencija navodi da je Trampov predsednički mandat imao značajan uticaj na odnose SAD i Severne Koreje i istakla da lične veze i diplomatiju treba posmatrati odvojeno.

KCNA je navela da Pjongjang nema interesa da razgovara sa mogućom drugom Trampovom administracijom ako je sve što nudi "dijalog sa zlokobnim pokušajima i dijalog kao produžetak konfrontacije".

Govoreći na Nacionalnoj konvenciji republikanaca u Milvokiju prošle nedelje, Tramp se razmetao svojim navodno jakim ličnim vezama sa Kimom i sugerisao da ga severnokorejski lider verovatno želi nazad u Beloj kući.

"Mislim da mu nedostajem", rekao je bivši predsednik SAD.