Francuska policija istražuje pretnje smrću trojici izraelskih sportista na Olimpijadi

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac upozorio je istoga dana francuskog kolegu o potencijalnoj zaveri koju navodno podržava Iran i koja je usmerena na izraelske sportiste i turiste tokom Olimpijskih igara u Parizu

Francuska policija otvorila je istragu o pretnjama smrću koje su primila trojica izraelskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštila je danas kancelarija pariskih tužilaca.

U saopštenju se navodi da službenici za borbu protiv sajber kriminala takođe istražuju i to što su u petak objavljeni lični podaci sportista na društvenim mrežama. Tužioci su zatražili da se objavljeni podaci uklone sa tih platformi.

Izraelska sajber uprava, naime, saopštila je u četvrtak da je otkrila da su iranski hakeri kreirali društvene mreže za objavljivanje ličnih podataka članova izraelske delegacije na Olimpijadi i da su im slali preteće poruke.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac upozorio je istoga dana francuskog kolegu o potencijalnoj zaveri koju navodno podržava Iran i koja je usmerena na izraelske sportiste i turiste tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Izraelski sportisti na Igrama imaju pratnju elitnih taktičkih jedinica i obezbeđena im je dvadesetčetvoročasovna zaštita, a u tome učestvuje i izraelska bezbednosna služba Šin Bet.