Ekskomunicirani nadbiskup: Olimpijski satanizam Makrona, emisara Svetskog ekonomskog foruma

Italijanski nadbiskup isključen je iz crkve posle višegodišnjeg sukoba sa papom

Italijanski nadbiskup i kritičar pape Franciska Karlo Marija Vigan koji je ekskomuniciran iz Vatikana nakon što je proglašen krivim za raskol sa Katoličkom crkvom, ponovo se našao u žiži javnosti zbog kritika na račun "satanističke" ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Vigano, koji je početkom jula isključen iz crkve nakon što je kritikovao papu i pozivao na njegovu ostavku, optužujući ga za jeres i kritikujući njegove stavove o imigraciji, klimatskim promenama i istopolnim parovima.

Nadbiskup Vigano je bio visoka ličnost u Crkvi, služio je kao papski izaslanik u Vašingtonu od 2011. do 2016. godine. Povukao se iz javnosti 2018. nakon što je naveo da je papa znao da američki kardinal seksualno zlostavlja decu, ali nije reagovao. Vatikan je odbacio optužbe.

Ponovo se oglasio za vikend kada je otvaranje Olimpijade u Parizu nazvao "poslednjim u dugom nizu napada elite antihrista na Boga, katoličku veru i moralnost".

"Videli smo ništa manje uznemirujuće scene na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, inauguraciji Gotardskog tunela 2016. i Igrama Komonvelta 2022. sa paklenim figurama, kozama i zastrašujućim životinjama. Elita koja organizuje ove ceremonije zahteva ne samo pravo na bogohuljenje i nepristojno prikazivanje najgnusnijih poroka, već čak i njihovo nemo prihvatanje od katolika i pristojnih ljudi, koji su prinuđeni da trpe bes i gledaju skrnavljenje najsvetijih simbola svoje vere", naveo je Vigano u saopštenju objavljenom po otvaranju Igara.

Nadbiskup navodi da "nije slučajno" što je sponzor ovog karnevala bestidnosti izaslanik Svetskog ekonomskog foruma Emanuel Makron, "koji nekažnjeno predstavlja transvestita kao sopstvenu ženu, baš kao što je Barak Obama u društvu mišićavog čoveka sa perikom. To je vladavina mistifikacije, laži, fikcije podignute kao totem, u kojoj je čovek unakažen upravo zato što je stvoren na sliku i priliku Božiju".

Stoga, zaključio je Vigano, potrebno je da se hrišćani organizuju i bojkotuju Olimpijadu i njene sponzore, kompanije da raskinu sponzorske ugovore a sportisti da se povuku sa igara.

"Kao i da homoseksualni scenograf koji je iznedrio ovaj bogohulni i vulgaran spektakl vrati naknadu koju je Makron naplatio francuskim poreskim obveznicima", zaključio je nadbiskup.

Prvi Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, Majkl Flin kratko je prokomentarisao Viganovo saopštenje: "Ovo je moralo da se kaže".