"Telegraf": Otvaranje Olimpijskih igara i(li) propast zapadne civilizacije

Zapad je stvarno propao ako je najbolje što Pariz može da ponudi LGBT parodija Tajne večere

Pariz je za otvaranje Olimpijskih igara (jedini stvarno zabavni deo sportskog takmičenja) servirao gledaocima parodiju Tajne večere u izvođenju dreg kraljica.

"Kada sam opisao scenu svešteniku, odgovorio je: 'To objašnjava zašto je pljuštalo", napisao je kolumnista "Telegrafa" u komentaru otvaranja Olimpijade.

Osim što je bila bogohulna, nastavlja on, ceremonija je bila i parada kiča. "Imate jedinstvenu priliku da preporučite svoju zemlju turistima, i sa čime je nastupila Francuska? Dvanaestorica muškaraca - jedan sa bradom - koji tverkuju."

"Zapadna kultura umire. Izgleda živo samo zato što plešemo među relikvijama onoga što smo dobro radili – i toliko se stidimo ranijih dostignuća da se osećamo obaveznim da ismejemo njihove ideale", navodi se u tekstu.

Pad Francuske nije ništa posebno... Ove Olimpijske igre su bile uprljane rasnim tenzijama, nekompetentnošću, lošim ukusom, nepouzdanim vozovima, prljavom rečnom vodom i užasnim vremenom. Sudbina Francuske je gora od smrti: ona je postala Velika Britanija - ona ista koja kao domaćin Olimpijade "gurnula Elizabetu drugu iz helikoptera", zaključuje autor.