Pun krug džender ideologije: Olimpijski komitet dozvolio da muškarci biju žene

Muškarci koji tuku žene sada su zvanično deo Olimpijskih igara

Dvojici boksera dozvoljeno je da se takmiče na Olimpijskim igrama u ženskoj konkurenciji, što je izazvalo bes, šok i strahovanja da će nova "vouk" ideologija doći ženama glave.

Dvojica boksera - Iman Helif iz Alžira i Lin Ju-Ting sa Tajvana - koji su diksvalifikovani sa ženskog šampionata u Nju Delhiju prošle godine jer su DNK testovi pokazali da su biološki muškarci, sada će u Parizu moći da se bore u ženskoj konkurenciji.

Kako navodi "Dejli mejl", šefovi Međunarodnog olimpijskog komiteta tvrde da i Helif i Ju-Ting, ispunjavaju kriterijume za takmičenje u ženskoj konkurenciji i da nisu muškarci već da zbog "medicinskog stanja" imaju višak testosterona.

Bokserka iz Meksika Brianda Tamara, koja se borila sa Helif(ov)om, ispričala je svoje iskustvo.

"Njeni udarci su me jezivo boleli, mislim da me nikad ništa nije tako bolelo za 13 godina bokserske karijere, čak ni kada sam sparingovala sa muškarcima. Hvala Bogu pa sam iz ringa izašla živa i zdrava", navela je Tamara.

Američka plivačica Nensi Hogshed, koja je na Olimpijadi 1984. osvojila tri zlatne medalje, prokomentarisla je da će "rodna ideologija ubiti žene".

"Iman Helif iz Alžira i Lin Ju-Ting sa Tajvana treba da se takmiče u ženskom olimpijskom boksu – uprkos tome što su prošle godine bile diskvalifikovane zbog iks-ipsilon hromozoma, muškog fenotipa. Podsetimo se da muškarci – kako god da se identifikuju – imaju udarac koji je 162 odsto moćniji od žena – najveći jaz u performansama između muškaraca i žena. Rodna ideologija će ubiti žene", navela je ona.

Jedan korisnik Iksa dodao je: "Muškarci koji udaraju žene sada su zvanično olimpijski sport".