Predsednik Irana poručio: Ubice lidera Hamasa će zažaliti

Osveta Izraelu je dužnost Teherana, rekao je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej

Zažaliće teroristi koji su ubili političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, poručio je novoizabrani iranski predsednik Masud Pezeškijan.

"Islamska Republika Iran braniće svoj teritorijalni integritet, dostojanstvo i čast, i učiniće da teroristi-okupatori zažale zbog svog kukavičkog čina", kazao je Pezeškijan, prenosi iranska novinska agencija Tasnim.

Kako je naveo, veza između "dva ponosna naroda Irana i Palestine biće jača nego ranije, a put otpora i zaštite onih koji su potlačeni biće jači nego ikad".

"Juče sam podigao njegovu pobedničku ruku, a danas ću morati da ga sahranim na svojim ramenima", dodao je on, podsećajući na jučerašnju ceremoniju inauguracije na kojoj su lider Hamasa i iranski predsednik stajali držeći se za ruke.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej izrazio je saučešće muslimanskim vernicima i palestinskom narodu nakon ubistva Hanijea, saopštivši da je osveta Izraelu dužnost Teherana.

"Zločinački i teroristički cionistički režim je mučenički ubio našeg dragog gosta u našoj kući i učinio nas ožalošćenim, ali je i sebi pripremio teren za oštru kaznu", poručio je ajatolah.

Istakao je da smatra da je dužnost Irana da osveti ubistvo vođe Hamasa, budući da se ubistvo dogodilo u Teheranu, prenela je Al Džazira.