"Ponosna debela lezbejka" s otvaranja OI preti tužbama: Ismevala hrišćane pa se žali

Barbara Buč koja je igrala u sceni na kojoj je Tajna večera predstavljena u vidu bahanalija, sada tvrdi da joj prete

Barbara Buč, di džej iz Francuske koja je u parodičnoj sceni Tajne večere na otvaranju Olimpijskih igara uznemirila svet, "glumeći" Isusa, presavila je tabak i prijavila nadležnima da je zlostavljana na internetu.

"Ikona" lokalne LGBTK zajednice, koja se predstavlja i kao "ponosna debela lezbejka" i "debela kvir Jevrejka", požalila se da je dobila brojne pretnje i da je meta "sajber uznemiravanja" nakon što je scena ove samoproglašene "ljubavne aktivistkinje" zajedno sa dreg kraljicama širom planete shvaćena kao ismevanje hrišćanstva i izazvala brojne kritike.

Barbara Buč je objavila pismo koje je potpisala advokat Odri Mselati u kojem se navodi da se suočila sa "pretnjama smrću, mučenjem i silovanjem", kao i sa talasom "antisemitskih, homofobičnih, seksističkih i debelofobičnih uvreda".

Ali, koga će tačno Barbara da tuži?

"Ona danas podnosi nekoliko tužbi zbog ovih dela, bilo da su ih počinili francuski državljani ili stranci, i namerava da krivično goni svakog ko pokuša da je zastraši u budućnosti", navodi se u pismu.

Žalba je podneta pariskom tužilaštvu, koje će, kako se očekuje, odlučiti da li je zvanična policijska istraga opravdana, preneo je juče "Asošiejted pres".

Tužilaštvo je potvrdilo da je primilo njenu pritužbu i očekuje se da će se policijska istraga usredsrediti na "diskriminatorne poruke zasnovane na religiji ili seksualnoj orijentaciji koje su joj poslate ili postavljene na internet", saopštila je kancelarija.