Svet

Lider Hezbolaha najavio osvetu: Ušli smo u novu fazu rata – pred nama je velika borba

Napad na Bejrut je akt agresije i deo "izraelsko-američkog rata" na Bliskom istoku, poručio jer Hasan Nasrala
Lider Hezbolaha najavio osvetu: Ušli smo u novu fazu rata – pred nama je velika borba© Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Pred nama je velika borba koja ulazi u novu fazu i više neće biti na nivou "pomoćnog fronta", rekao je lider Hezbolaha Hasan Nasrala u obraćanju, prenose kanali na Telegramu posvećeni Bliskom istoku.

On se obratio pristalicama tog libanskog šiitskog pokreta dva dana nakon ubistva visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra i Bejrutu, i dan nakon ubistva jednog od lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Nasralah je rekao da je Izrael "prešao crvenu liniju" i sada mora da očekuje "bes i osvetu na svim frontovima koji podržavaju Gazu", prenosi "Tajms ov Izrael".

On je ponovio da ta grupa nije odgovorna za raketni napad u kojem je ubijeno dvanaest maloletnika na fudbalskom terenu u gradu Majdal Šams, na okupiranoj Golanskoj visoravni.

"Izraele, smej se još malo, ali ćeš mnogo plakati, jer ne znaš koje si crvene linije prešao", poručio je.

Nasralah je izrazio saučešće stradalim zvaničnicima, koje je nazvao "mučenicima," dodajući da su Hezbolah i Hamas "partneri u otporu".

"Mi smo partneri Hamasa u otporu i mučeništvu i ostvarićemo neizbežnu pobedu", istakao je on.

Nasrala je napad u Bejrutu, u kom je ubijen Fuad Šukr, akt agresije, a ne atentat, dodajući da predstavlja deo "izraelsko-američkog rata na Bliskom istoku".

On je izrazio saučešće poginulima u selu Madždal Šams na Golanskoj visoravni. Izrael je optužio Hezbolah da stoji iza tog napada, u kom je poginulo 12 civila, što Hezbolah negira, tvrdeći da su oni poginuli u eksploziji izraelske rakete.

Nasrala je istakao da je više stotina pripadnika tog pokreta, ali i civila, poginulo u borbama protiv Izraela.

"Plaćamo cenu naše podrške Gazi i stotine naših mučenika je ubijeno, uključujući i civile", rekao je on.

image