Svet

Načelnik štaba iranske vojske: Teheran razmatra metod odmazde, Izrael će zažaliti

Najviši iranski zvaničnici sastaju se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi Izraelu
Načelnik štaba iranske vojske: Teheran razmatra metod odmazde, Izrael će zažaliti© Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Načelnik štaba iranskih oružanih snaga general-major Mohamed Hosein Bakeri izjavio je danas da će Izrael zažaliti zbog ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea, navodeći da se metod odmazde razmatra.

"Način na koji ćemo Osovina otpora i mi tražiti pravdu za mučeništvo Hanijea se razmatra. Moraju se preduzeti razne akcije, a cionisti će nesumnjivo požaliti zbog toga. To će se sigurno desiti", rekao je Bakeri, nakon pogrebne ceremonije koja je danas organizovana za Hanijea u Teheranu, prenosi agencija Tasnim.

Ismail Hanije, šef političkog biroa Hamasa, koji je otputovao u Iran da prisustvuje ceremoniji inauguracije predsednika Masuda Pezeškijana, ubijen je u svojoj rezidenciji u Teheranu u sredu rano ujutro, zajedno sa jednim od svojih telohranitelja.

Pezeškijan i vođa Islamske revolucije ajatolah Ali Hamnej takođe su obećali odmazdu, a Hamnej je rekao da će se "zločinački i teroristički izraelski režim" suočiti sa "strogom kaznom" i ukazao na iransku dužnost da osveti krv vođe Hamasa.

image