U izraelskom napadu stradao jedan od komandanata Hamasa, ubijen i operativac Hezbolaha u Libanu

U napadu na Zapadnu obalu je, prema izveštajima palestinskih medija, ubijeno pet muškaraca

Jedan od komandanata Hamasa poginuo je u izraelskom vazdušnom napadu na vozilo na okupiranoj Zapadnoj obali, javili su mediji Hamasa, dok je palestinska novinska agencija VAFA saopštila da su ubijena još četiri muškarca, prenosi Rojters.

Kako navodi portal "Tajms of Izrael" reč je o lokalnom vođi Hamasovog vojnog krila, Brigade Iz a-Din al-Kasam Hajtemu Balidiju.

Identitet četvorice stradalih nije jasan, navodi se u izveštaju VAFA, koji se poziva na zdravstvene zvaničnike.

Izraelska vojska saopštila je da je izvela vazdušni napad na ćeliju militanata oko grada Tulkarma na Zapadnoj obali. Mediji Hamasa navode da je pogođeno vozilo u kojem su bili borci i da je poginuo jedan od komandanata njegovih brigada.

Tenzije širom regiona porasle su ove nedelje nakon ubistva Hamasovog lidera Ismaila Hanije u Teheranu u sredu, dan nakon što je u izraelskom napadu u Bejrutu ubijen viši vojni komandant Hezbolaha Fuad Šukr.

Izraelska vojska (IDF) saopštila je takođe, da jeu napadu izraelske bespilotne letelice na libanski grad Bazuri ubijen istaknuti operativac Hezbolaha Ali Abd Ali, prenosi Tanjug. 

IDF je naveo da je Ali bio "važan terorista u jedinici Južni fronti terorističke organizacije Hezbolah" i da je bio uključen u planiranje i izvođenje brojnih napada.

Libanski mediji su ranije preneli da je u izraelskom napadu na Bazuri, kod primorskog grada Tir, ubijena jedna osoba, a da su dve ranjene.