Američka ambasada u Bejrutu pozvala državljane da napuste Liban

Uprkos obustavi i otkazivanju letova, opcije komercijalnih letova za napuštanje Libana ostaju dostupne, saopšteno je iz ambasade

Američka ambasada u Libanu pozvala je svoje građane da napuste Liban bilo kojim dostupnim letom, zbog straha od rata Izraela i Hezbolaha kao i mogućeg šireg regionalnog sukoba.

Iz ambasade navode da uprkos obustavi i otkazivanju letova, "opcije komercijalnih letova za napuštanje Libana ostaju dostupne".

"Podstičemo one koji žele da odu iz Libana da rezervišu bilo koju kartu koja im je dostupna, čak i ako taj let ne poleti odmah ili ne prati njihovu rutu prvog izbora, navodi se u saopštenju ambasade.

Vlada Velike Britanije je takođe pozvala svoje građane u Libanu da odmah napuste zemlju.

"Tenzije su visoke, a situacija bi se mogla brzo pogoršati. Dok radimo danonoćno na jačanju našeg konzularnog prisustva u Libanu, moja poruka tamošnjim britanskim državljanima je jasna – idite sada", rekao je ministar spoljnih poslova Dejvid Lami.

Podsećamo da je i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije apelovalo na građane Srbije da izbegavaju putovanje u Liban nakon izraelskog napada na Bejrut i pogoršanja bezbednosne situacije.