Kovačević: Bruka što sarajevska TV nije pokazala dodelu medalje Novaku i intoniranje "Bože pravde"

Evo, da im, i mi iz Republike Srpske, obećamo da će u narednom periodu najlepšu himnu 'Bože pravde' slušati sve češće i češće, rekao je srpski delegat u Domu naroda PS BiH

Činjenica da sarajevska BHT nije emitovala dodeljivanje zlatne medalje Novaku Đokoviću i intoniranje himne "Bože pravde" je bruka i sramota, izjavio je srpski delegat u Domu naroda PS BiH Radovan Kovačević i istakao da je to još jedan direktan pokazatelj i dokaz da BHT nikako nije televizija svih u BiH, već isključivo samo jednog malog dela Federacije BiH.

Kovačević je istakao da ova bruka i sramota ide na njihov obraz, ali ništa ne može zaustaviti veliko slavlje svih građana Srpske, svih građana Srbije, i velike većine sveta koja je svedočila da je Novak Đoković najbolji sportista svih vremena ikada na svetu.

"Očigledno je da na BHT nisu mogli podneti da čuju himnu 'Bože pravde', ali evo, da im, i mi iz Republike Srpske, obećamo da će u narednom periodu najlepšu himnu 'Bože pravde' slušati sve češće i češće", naveo je Kovačević u izjavi za Srnu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je juče zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši u finalnom meču Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Olimpijsko zlato bilo je jedino odličje koje je nedostajalo Đokoviću, rekorderu po broju grend slem titula i po broju sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste.

Nakon prenosa teniskog meča, BHT nije emitovala dodeljivanje olimpijskog zlata, nego je program nastavljen emitovanjem vesti.