Harisova će danas, uoči mitinga u Filadelfiji, objaviti koga je izabrala za potpredsednika SAD

Prema Rojtersu, izbor se suzio pao na dvojicu guvernera: Džoša Šapira iz Pensilvanije i Tima Volca iz Minesote

Kamala Haris će danas, putem video-linka, objaviti koga je izabrala za potpredsednika SAD, a potom će se zajedno pojaviti na mitingu u Filadelfiji, kako bi započeli petodnevnu turneju po državama koje su ključne za pobedu na izborima, izveštava "Gardijan".

To je kulminacija brzog procesa kandidature Harisove. Prema Rojtersu, izbor se suzio na dvojicu guvernera: Džoša Šapira iz Pensilvanije i Tima Volca iz Minesote.

Miting u Filadelfiji, u Pensilvaniji, biće prvi skup Harisove sa novim kandidatom za potpredsednika. Pensilvanija spada u takozvane kolebljive države, a Šapiro je izuzetno popularan i među republikanskim glasačima.

Koga god da izabere Harisova, uslediće brza turneja po "kolebljivim državama" – Mičigenu, Viskonsinu, Severnoj Karolini, Arizoni, Nevadi i Džordžiji.

Anketa Si-Bi-Esa pokazuje da Harisova u odnosu na Trampa ima prednost u Pensilvaniji, Mičigenu i Arizoni. Harisova je u Nevadi vodila dva procenta ispred Trampa, dok Tramp ima tri procenta više od Harisove u Severnoj Karolini i Džordžiji, a jedan procenat u Viskonsinu.